Vacature: Stagiair(e) Project Leiden City of Science 2022

Het LDE Centre for Global Heritage and Development is onderdeel van de Leiden-Delft-Erasmus Universities alliantie. Ons doel is het stimuleren van multidisciplinair en innovatief onderwijs en onderzoek op het gebied van erfgoed. De focus ligt op de rol en bijdrage van geschiedenis en erfgoed in maatschappelijke onderwerpen. Het Centre is ondergebracht bij de Faculteit Archeologie Leiden.

 

Omschrijving project:

In 2022 zal Leiden “European City of Science” zijn, dit houdt in dat Leiden wetenschapshoofdstad van Europa wordt en in juli de prestigieuze “EuroScience Open Forum” (ESOF) conferentie zal organiseren en dat de stad, met name in de zomerperiode, veel gasten gaat ontvangen. Hiervoor ontwikkelt de organisatie een ambitieus programma waarbij er in principe elke dag iets te doen is in het kader van Leiden European City of Science.

Het Centre for Global Heritage and Development gaat ook een bijdrage leveren aan het publieksprogramma. Binnen het thema “Gulliver’s Travel Agency” gaan we een tocht van de verwondering ontwikkelen door Leiden. We willen geen standaard wandeling organiseren, maar we willen verrassen, verwonderen en verbluffen over wat Leiden als wetenschapsstad te bieden heeft. Op zoek naar de onbekende pareltjes.

De stagiair(e) zal met ons een inventarisatie maken van wat het huidige aanbod is aan rondleidingen en stadswandelingen. Hierna gaan we bepalen hoe we het verhaal van Leiden als wetenschapsstad het beste en het meest verrassend kunnen vertellen. Ook zullen we, waar mogelijk, uitzoomen naar het academisch erfgoed van de partner universiteiten: de TU Delft en Erasmus Universiteit Rotterdam. 

 

Wie zoeken we?

We zoeken een creatieve derdejaars BA, MA, of net afgestudeerde student(e) Geschiedenis, Archeologie, Architectuur, Antropologie of Erfgoed Studies met een interesse in de stad Leiden en wetenschapsgeschiedenis. Het is van belang dat de student het Nederlands goed beheerst omdat er veel in het Nederlands gelezen moet worden.

 

Voorwaarden

  • Locatie: we werken vanuit het kantoor van ons Centre binnen het gebouw van de Faculteit Archeologie. Hier kan de stagiair(e) beschikken over een flexplek.
  • Periode: september 2021-januari 2022, ca. 1 dag per week.
  • Compensatie: indien studenten dit extracurriculair doen dan is er vergoeding conform de standaard vergoeding voor stagiaires of student-assistenten binnen de Universiteit Leiden. Alle noodzakelijke onkosten (reis- en materiaalkosten) worden vergoed.

 

Procedure

Voor vragen graag contact opnemen met Rients de Boer (r.de.boer@arch.leidenuniv.nl).

Sollicitaties voorzien van brief en CV kunnen geadresseerd worden aan hetzelfde adres

More information
European City of Science