Stagemogelijkheid Maritiem Erfgoed!

Maassluis

(Foto Giedo, sleepboten Elbe, Steenbank en Rigel te Maassluis)

(Dutch only)

Voor Nederlandssprekende LDE studenten is er de mogelijkheid om deel te nemen aan een zeer interessant en uniek studentenproject rondom de Erfgoeddeal Maassluis mogelijk gemaakt dankzij de Erfgoedkwartiermakers.

Het onderwijsproject start met de inzet van studenten van de Hogeschool Rotterdam (en LDE universiteiten) op 24 maart met een briefing voor een zogenaamd Pressure Cooker project. Samen met stakeholders gaan de studenten vanuit De Rigel, opleidingsschip voor Zeekadetten, van 19 april tot en met 29 april een inrichtingsconcept voor het havengebied ontwikkelen. De bedoeling is dat dit concept op vrijdagochtend 29 april wordt gepresenteerd aan stakeholders en de stuurgroep.

Dit onderwijsproject in Maassluis heeft als resultaat een concrete inrichtingsconcept van elkaar versterkende elementen om krimp en leegstand in de binnenstad te voorkomen en tegelijk duurzame groei te bevorderen door de potentie van maritiem erfgoed te benutten, de beleving te versterken en historische (sleep)boten te verduurzamen.

  • Maart programma ontwikkelen
  • 19 april start studententeams op De Rigel
  • 19 april-28 april interviews stakeholders, erfgoedexcursies in gebied, workshops o.a. door gemeente
  • 29 april van 11-13 uur presentatie van inrichtingsconcept aan stakeholders op de Elbe

Studenten krijgen een certificaat voor deelname en kunnen in overleg met hun examencommissie/facultaire stagecoördinator eventueel ECTS krijgen voor het project.

Geïnteresseerde studenten kunnen contact opnemen met Rients de Boer: r.de.boer@arch.leidenuniv.nl

EK