Cuneiform
Van Spijkerschrift tot Codetaal

From Cuneiform to Coded Language: Big Data in the Ancient World

Start date
End date
Location
De Studio, Marineterrein Amsterdam

Dutch follows English

How was data collected, used and stored by our ancestors thousands of years ago? Which mechanisms where in place to prevent data fraud? And how has changed our use of data since then, if at all? During the workshop "From Cuneiform to Coded Language: Big Data in the Ancient World" (Van Spijkerschrift tot Codetaal) Leiden University's dr. Rients de Boer will narrate the ways which the ancients used Big Data. Participants will also have the opportunity to make their own cuneiform tablet with a personal message. 

You can reserve tickets at the NEMO website.

Please notice that this workshop is Dutch only.


Hoe verzamelden, gebruikten en bewaarden mensen duizenden jaren geleden data? Wat werd er gedaan om datafraude te voorkomen? En wat is het verschil met het datagebruik van nu? Tijdens deze workshop vertelt Rients de Boer (Universiteit Leiden) je alles over Ancient Big Data en maak je zelf een kleitablet met een persoonlijke boodschap in spijkerschrift.

Tickets kunnen op de website van NEMO worden gereserveerd.